15.8.2009

Ongelmia viranomaisten järjestelmissä

Viranomaisten järjestelmät ovat kärsineet teknisistä ongelmista torstaista lähtien, eikä kaikkien hätäkeskusten tiedot välity niihin. Ongelmista on tiedoitettu järjestelmiä ylläpitäviä tahoja, mutta toistaiseksi korjausta asiaan ei ole saatu.

Aikakartasta voi seurata, kuinka pitkä aika minuutteina on kulunut siitä, kun kyseiseltä alueelta on viimeksi hälytystietoja tullut järjestelmiin.

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä kannattaisi tännekin ottaa vaan käyttöön tuo pronto?
Täällä kun on tyhjät kartat lähes joka viikko ???

Aki kirjoitti...

Tilannehuone käyttää tällä hetkellä kumpaakin julkista palvelua tietojen hakemiseen, 112infoa ja Prontoa. Ja näiden järjestelmien hallinta ei ole meidän käsissämme. Järjestelmät ovat sisäasiainministeriön ja Hätäkeskuslaitoksen tarjoamia palveluita, joilla on ulkopuoliset tuottajat/ylläpitäjät.

Aki kirjoitti...

Pieni tarkennus edellisen kommentin sanamuotoon; Tilannehuone on aina kerännyt tiedot kummastakin julkisesta palvelusta yhdeksi listaksi.

Viimeisin Prontoonkin kirjautunut hälytys on tullut 14.8.2009 6:54:59 ja 112infoon 15.8.2009 2:25:35.

Anonyymi kirjoitti...

Terve!

Oletteko huomanneet, että hälytyslistalla on usein tehtäviä ilman kuntaa ja samalla suurin osa mm. Länsi-Turunmaan ja Sastamalan hälytyksistä puuttuu. Missä mahtaa olla vika?

Rampe kirjoitti...

Hei,

ongelma on tiedossamme, kaikki vuodenvaihteessa syntyneet uudet kunnat näkyvät ilman paikkakuntaa (esim. Sastamala, Raasepori, Länsi-Turunmaa, Siikalatva, Mänttä-Vilppula). Tämäkin on valitettavasti vika viranomaisten järjestelmissä, emmekä automaattisesti voi asialle mitään. Pyrimme kuitenkin käsin muuttamaan paikkakunnan oikeaksi, jos suinkin saamme sen jostain tietoomme.

Anonyymi kirjoitti...

Kuka tuon viranomaisten järjestelmän on toimittanut kun se on aina nurin? Yleensä noin huonoa softaa saa aikaiseksi vain Tietoenator. Vai mikä Tieto se nykyään onkaan..
Tieto lisää tuskaa.

Rampe kirjoitti...

Tiedon järjestelmähän tuo on, joskin tällä kertaa vika on kolmannessa osapuolessa (HALTIK, Hallinnon tietotekniikkakeskus).

Anonyymi kirjoitti...

Eikö 23-26.10.2009 päiviltä ole saatavilla täydellistä hälytyksien arkistoa?

Aki kirjoitti...

Viranomaisten järjestelmissä ilmeni jälleen ongelmia perjantaina 23.10. kello 12 ja ongelmat kestivät maanantaihin 26.10. asti. Tältä ajalta ei ole saatavilla täydellisiä hälytystietoja. Hälytykset eivät päivittyneet ollenkaan lauantain ja sunnuntain osalta, vaan jouduimme itse lisäämään tehtäviä listalle uutisten perusteella.

Anonyymi kirjoitti...

Tuntuu olevan joka viikkoisia nämä valtion järjestelmien ongelmat! Ulkoistaminen(ko?) syynä, mene ja tiedä...

Anonyymi kirjoitti...

Taas toimivat viranomaisten järjestelmät huonosti. Viivettä on ollut lauantaista 6.3 asti.