7.7.2009

Ensivastetehtävät

Viranomaisten pyynnöstä karsimme ensivastetehtävät pois sekä listalta että kartalta.

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Loistava päätös

Anonyymi kirjoitti...

Ketä nekin mahtoi häiritä? Tuskin siinä mitään laitonta oli...

Anonyymi kirjoitti...

hölmöintä tilanteessa on se, että tiedot on kuitenkin julkisesti ihmeteltävissä Pronton kautta
https://prontonet.fi/media1/onnettomuuslista1.htm

Anonyymi kirjoitti...

Täysin älyvapaa vaatimus.
Olemme joka asiassa menossa kohti Euvostoliitto holhousyhteiskuntaa.
Mutta laitetaan sitten tuo toinen saitti seurantaan, sillähän siitä pääsee....

Rampe kirjoitti...

Syy pyyntöön oli se, ettei ensivastetehtäviä pitäisi näkyä missään. Alkaen nyt viranomaiset ovat poistaneet vanhan pronto-listan, eikä ensivastetehtäviä näe enää mikään saitti.

Aki kirjoitti...

Pronton poistumisen myötä poistuu ensivastetehtävien lisäksi myös muutamia muita tehtäviä kuten virka-aputehtävät, avunantotehtävät ja ilmaliikenneonnettomuusvaarat.

Toki näitäkin tehtäviä on mahdollisuus käsin lisätä, jos niistä jotain uutisoitavaa löytyy.

Anonyymi kirjoitti...

Eikö olisi fiksua jos ambulansseista poistettaisiin kaikki tunnukset, että ne olisi vain valkoisia pakettiautoja, niin ei niin helposti huomattaisi jos ambulanssi käy jonku pihalla. Saivartelua! Totuus oli että joku seurasi saku resurssien riittävyyttä tietyillä alueilla ;)

Ps. Julkisuuslain mukaan kaikki prontossa olevat tehtävät ovat julkisia kun niistä poistetaan henkilötiedot.

pena kirjoitti...

ihanaa itkua täällä. Laki kuitenkin antaa turvaa potilaalle ja mahdollisuuden pyytää apua. Tällä sivustolla on vastoin kaikkia ohjeita ja sääntöjä liitetty ensivastetehtäviinkin osoitetäppejä ja lisätietoja. Ihmeen kauan viranomaiset moista pelleilyä jaksoivat katsella, tai siis kyllä siitä on huomautettu, mutta vasta nyt oli pakko tehdä tämä ratkaisu, jossain vaiheessa pohdimme että olisi viikon ajan julkistettu sairaankuljetuksen tehtävät, ihan kuvastamaan lähtöjen määrää ja tiheyttä, mutta tällaisilla sivustoilla kun niihin tulisi lisätietoja päätettiin asian antaa olla.

Rampe kirjoitti...

Hei Pena, ensivastetehtävien poistaminen on ollut suurimmaksi osaksi oma valintamme, mitään vaatimusta ei ole esitetty. Syy on juuri ensivastetehtävien arkaluontoisuus. Tämän lisäksi sivustomme säännöissä on ehdottomasti kielletty ensivastetehtävien sijainnin tarkentaminen sekä lisätietojen lisääminen, poikkeuksena tapahtumat joihin valtamediat ovat jo kirjoittaneet uutisen. Selailin pikaisesti ensivastetehtäviä noin vuoden taaksepäin, eikä mainitsemasi kaltaisia tapauksia tullut vastaan.

Säännöt olisivat olleet täysin samat sairaankuljetustehtävien kanssa, joskin suuren määrän vuoksi olisimme ne todennäköisesti karsineet listalta.

Yhteystietomme ovat kaikkien nähtävillä, joten toivoisin yhteydenottoa ihan henkilökohtaisesti jos sivuilla havaitaan jotain epäkohtia tai "väärinkäytöksiä".

Aki kirjoitti...

Näkyihän täällä listalla sairaankuljetustehtäviäkin ihan selkokielisillä tehtävänimikkeillä, kuten rintakipu, heikentynyt yleistila jne. Me kuitenkin muutimme nämä tehtävät näkymään listallamme ja kartallamme nimikkeellä "ensivastetehtävä", juurikin potilaan suojan vuoksi. Mutta viranomaisten omassa julkisessa järjestelmässä nämä näkyivät edelleen oikeilla nimikkeillään. Viranomaisten sivuilta kuka tahansa pystyi käydä toteamassa että "Jaaha, naapurin Pekalla (nimi muutettu) on rintakipuja".

Ja mitä tarkennettuihin sijaintitietoihin ja silminnäkijähavaintoihin tulee, en muista nähneeni niitä. Toki ensivastetehtäviin on ehdotettu silminnäkijähavaintoja, mutta niitä ei ole ylläpidon toimesta hyväksytty. Ainoastaan muissa mediossa huomiota (oman uutisen) saaneet tapaukset on julkaistu myös meillä.

Henkilökohtaisesti tässä ihmettelen sitä, että eikö järjestelmän ylläpitäjällä ollut taitoa suodattaa ensivastetehtäviä pois heidän julkaisemastaan listasta, josta mekin (ja muut sivustot) saimme tietomme. Olisi säästytty paljolta vaivannäöltä jos niin olisi tehty.

Tämä siis ihan omana henkilökohtaisena kirjoituksenani yksilönä, ei Tilannehuoneen edustajana.

-K- kirjoitti...

Sinällään harmittaa tuo että myös avunannot ja ilmaliikennevaarat jäivät pois. Toisaalta olisi nuo ensivasteiden tietojen lisäyksetkin saanut varmasti ohjelmallisesti pois, mutta ei kai tälle voi mitään jos viranomaiset ovat näin päättäneet...

Anonyymi kirjoitti...

Oikea päätös että ne jäivät pois. Kyyseessä on kummiskin jonkun elämästä joka vaatii jonkinlaista erikoishoitoa. Itse en ainakaan haluaisi että minä joutuisin näille sivuille jos minulle jotain kävisi.

Anonyymi kirjoitti...

No jo on ihme holhousta taas. Kohta varmaan pitää soittaa hätäkeskukseen että saanko mennä paskalle.