2.3.2009

Tervehdys

Ei, emme ole unohtaneet blogia vaikka hieman hiljaiseloa onkin viimeaikoina ollut havaittavissa.

Vuosi 2009 on pyörähtänyt käyntiin melko hyvin Tilannehuoneen kävijämäärien osalta. Heti vuoden ensimmäisenä päivänä rikoimme maagisen 50 000 käyntikerran rajan, kävijöitä oli päivän aikana 50 007. Vertailukohdaksi otettakoon vaikkapa 1.1.2008, joilloin käyntejä kertyi "vain" 30 070. Muutenkin sivustomme kävijämäärät ovat olleet tasaisessa kasvussa koko viime vuoden. Nämä tiedot perustuvat Google Analyticsin tietoihin, eivätkä välttämättä ole täysin tarkkoja.

Mitäs sitten itse hälytyslistaan ja -karttaan tulee. Vuodenvaihteessahan Suomessa tapahtui suuri määrä kuntaliitoksia, vanhoja kuntia katosi, uusia tuli tilalle, jotkin vain yhdistyivät toiseen kuntaan. Miten tämä sitten listalla näkyy? Ensinnäkin kuntauudistuksia ei ole ilmeisesti vieläkään päivitetty viranomaisten 112info -tietojärjestelmään, vaan sieltä saaduissa tiedoissa näkyy vielä vanha kunnan nimi. Toisaalta taas Pronto -tietojärjestelmän tietoihin uudet kunnat ovat rekisteröityneet. Tästä syystä listalla saattaa näkyä kaksi hälytystehtävää samaan hälytykseen, vanhalla ja uudella nimellä.

Myös Pronto -tietojärjestelmä on kokenut pienoisen muutoksen. Ennen Pronton kautta tulevat tehtävät näkyivät listalla vasta, kun pelastustoimenjohtaja tai muu viranomainen oli kirjannut kyseisen hälytyksen suoritetuksi. Nykyään kaikki tehtävät tulevat Prontoon melkein reaaliajassa, entisen, jopa tuntien viiveen sijaan.

Ehkäpä tässä oli tärkeimmät kuulumiset tällä hetkellä. Sivuston kehitys jatkuu edelleen ja kaikki ideat, toiveet ja kommentit ovat tervetulleita!

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

tuosta kuntaliitoshommasta sen verta että esim.Sastamalassa on 5 ensilähdön palokuntaa joten olis hienoa jos saisi hälytetyn palokunnan mukaan infon esim "vahingontorjunta sastamala äetsä 11"

Aki kirjoitti...

Olisihan se tietenkin ihan hienoa mutta nykyisillä järjestelmillä ei tälläista voida toteuttaa.

Anonyymi kirjoitti...

terve ois ihan kiva jos noista hälyytyksistä tulis enemmän tietoa kerrallaan. Kuten se mitä hälyytyskeskus antaa ensi tietona mutta muutettuna siten ettei kaikki asiat siitä selviä.Olis myös kiva jos tänne tulis sellanen "ammattilaiset"ryhmä jotka näkee viel pikkasen paremmin itte en tosin ole täys ammatilainen mutta toivottavasti pian olen ja että noista rekitöröitymis tilantessa kysellään vähän tarkemmin kuten esim.miikä olet ja sitten pitää valita siviilin ja ammatilaisen väliltä ja riippuen mitä vastaa sen mukaan tulee jatko kysymyksiä

Aki kirjoitti...

Media ei saa hätäkeskuksilta 112infon kautta mitään alkutietoja alkutilanteesta, osoitetta ja hälytettyjä yksikköjä lukuunottamatta. Ja näitä me emme julkaise ilman mitään kunnollista lisätietoa tehtävästä, toisin kuin eräät sanomalehdet tekevät verkkosivuillaan. Näin pyrimme tilanteen alkuvaiheessa helpottamaan viranomaisten työskentelyä kohteessa, ilman että paikalle ilmaantuu uteliaita ihmisiä autoineen.

Mitä tämän "ammattilaiset" ryhmän pitäisi vielä nähdä?

Anonyymi kirjoitti...

no heidän pitäisi nähdä oikeastaan kaikki mutta kun se ei ilmeisesti ole mahdollista niin miten onnistuisi vaikka poliisi tehtävien lisääminen listaan lisäisi käyttäjiä ja nykyisetkin sattaisi käydä useammin.Olisi myös ihan siistiä jos rekistöröityneen voisivat pitää yhteyttä toisiinsa kunnolla kuten yksityis viestejä tai jotain vastaavaa.kiitos

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä nämä ammattilaiset (Sovijärvet ja kumppanit) saavat ne infot ihan toisia kanavia pitkin. Ei tänne tarvita mitään se enempää heille.

Yksi kehitysehdotus olisi silti meikäläiselläkin. Tuohon karttanäkymään olisi kiva jos saisi jonkun ruudun, jolla saisi kartan päivitykset pois päältä ja takaisin. Ei ole kivaa jos sattuu jotain katsomaan vähän tarkemmin kartalta niin sitten yhtäkkiä kartta palaakin takaisin perusnäyttöön.