9.5.2007

Ideoita ja suunnitelmia

Karttaan ja listaan mietitään koko ajan uusia hyödyllisiä ominaisuuksia. Tällä hetkellä tehtävien/mietittävien asioiden listalta löytyy:

  • Yksittäisen hälytyksen muutoshistoria (esim. automaatti muuttuu suureksi paloksi jne.)
  • Paikkakunta/aluekohtainen RSS-syöte
  • Hälytysääni, kun tulee omat kriteerit täyttävä hälytys
  • Päivittyvä "kuvakaappaus" (jpg-kuva) kartasta, jonka voi laittaa omille sivuille
Kommentteja? Toivomuksia?

24 kommenttia:

Kaitsu kirjoitti...

Mistään julkiselta sivulta ilmeisesti ei vielä saa hälytettyjä yksiköitä. Asia joka olis tietenkin "ihan kiva".
Olisko tämä hälytysääni sellanen, että kumiankka täytyis olla taustalla avoinna, vai saako sen tulemaan jotenkin muuten?

Rampe kirjoitti...

Hälytettyjä yksiköitä ei tosiaan näe julkisilta sivuilta, ainakaan vielä. Asian tiimoilta on käyty neuvotteluja, mutta mitään merkittävää edistystä ei vielä ole tapahtunut.

Nykyisellä tekniikalla hälytysääni tosiaan vaatii selaimen auki taustalle.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo kuvakaappausjuttu ei varmaankaan ole mahdollista google mapsijlla API:n käyttöehtojen vuoksi?

Mistä laskette muuten nuo viereiset kunnat?

Tumix kirjoitti...

Kuvakaappausta varten ajattelin tehdä oman karttasysteemin, eli siihen ei käytettäisiin Googlea ollenkaan. Meillä on oma lista kuntien koordinaateista, joten ikonit olisi helppo laittaa karttapohjaan php:lla. Ja vielä kun piirrän itse kartan niin ei pitäisi olla ongelmia :) Itseasiassa Googlen kartan tallentaminen (ikonien kanssa) olisi hankalampi toteuttaa...

Viereiset kunnat lasketaan myös noiden omien koordinaattien perusteella.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo hälytysääni olis tosi hyvä.. Saisiko tulemaan esim Kuopion hälytykset sähköpostiin??

Rampe kirjoitti...

Hälytysäänen testaus on loppusuoralla, joten lähiviikkoina varmasti julkaisemme ominaisuuden yleiseen käyttöön. Sähköposti-ominaisuutta ei vielä ole, mutta pistän listalle.

Kaitsu kirjoitti...

Ei ilmeisesti ollu kiinostusta tohon mainontaan, kun on linkki poistunut...
Ja noihin koordinaatteihin sen verran, että on mun mielestä jopa parempi ettei niitä näkyis ollenkaan, vedoten juuri tähän yks.suojaan ja pelastushenkilökunnan työrauhaan. Suurimmat keikat ei tietenkään pysy millään salassa, vaan ne näkyy naapuri tulosalueelle saakka valtavana savupatsaana...

Rampe kirjoitti...

Tarkoitatko tuota hälytyslistan reunassa ollutta mainosta? Se oli ikäänkuin koeajo (pidimme noin viikon sitä), katsellaan nyt tuleeko jatkoa ja löytyykö mainostajia.

Mitä koordinaatteihin tulee, jos koordinaatit todellakin osoittaisivat oikeaan paikkaan, olisi tilanne toki eri. Tällä hetkellä jos joku lähtee hälytyskartan ikonin perusteella tulipaloa etsimään, on tiedossa pitkä reissu. Mielestäni siinä ei ole mitään eroa, että kerrotaanko kohde paikkakuntana vai piirretäänkö paikkakunnan päälle pallero, tarkkuutta on yhtä vähän.

Kaitsu kirjoitti...

Niin, minä olen sitä mieltä, että ne ketä koordinaatit/osoitteen tarvitsee, ne saa sen viestinä kännykkään. Muille täytyy riittää pelkkä kunnan/kaupungin mainitseminen.
Mainostaminen olisi ihan hyvä juttu, jos saate sitä rahaa, ja sitä kautta sivustoa kehitetään. Tuskin sillä rahalla moderaattorit pitkälle lomalle pääsee,mut jos edes jotain pientä...

Anonyymi kirjoitti...

Milloin tulee hälytysääni julkiseen käyttöön?? yrittäkään mahdollisimman äkkiä..!! :)

Rampe kirjoitti...

Hälytysääni on jo käytössä tunnuksen omaavilla käyttäjillä ja kaikille se julkaistaan lähipäivinä. Samalla julkaistaan myös hälytysten muutoshistoria, jota itse olen kaivannut eniten :-)

Kaitsu kirjoitti...

Heti huomasin parannuskohteen muutoshistoriassa.
Eli jos on kaupunki korostettuna, saisi myös tuo muutoshistoria tulla korostuksen sisään.

Rampe kirjoitti...

Kiitos Kai, muokkasimme listaa niin, että näkyvät saman korostuksen sisällä.

Anonyymi kirjoitti...

Löysin sattumalta tämän sivun etsiessäni oikeita kumiankkoja.. :-)
Sivu on HYVÄ! Toivoisin että seinne tulee mahdollisimman pian blogi kommentit JA tämä sivu olisi esim onnettomuuksien kohdalla aktiivisessa käytössa eri radiokanavavilla ihan liikenne tieddotteiden vuoksi. Olisiko siinä ideaa?
T
Aina liikenteessä.

Anonyymi kirjoitti...

Jossain nurkassa voisi olla hälytyksiä / tunti -tyyppinen laskuri, jossa olisi muutaman tunnin keskiarvo, tai vain viimeinen tunti.

Tuo tehtävä tyypin päivittyminen on hieno ominaisuus, mutta selkeämmin sen ehkä tajuaisi, jos << nuolten sijasta siinä olisi sana "oli:" tms.

Rampe kirjoitti...

Laskuri löytyy jo hälytyskartta-sivulta, mutta katsotaan saisimmeko sellaisen johonkin rakoon tungettua myös listalle. Testailemme myös tuota <<:n vaihtamista.

Kaitsu kirjoitti...

Info-kentän uusi ulkoasu ROCKS!!!
\,,/

Anonyymi kirjoitti...

Googlemappiiinhan saa muunmuassa ukkos/salamakartat..niin kävi vaan mielessä että on aika mielenkiintoista seurailla ukkosrintaman etenemistä ja maastopalojen syttymistä.. Vielä kun sais hälyt ja salamakartan samaan karttaan niin olishan hienoa..

Rampe kirjoitti...

Selvittelemme tuota ukkostutkien datan hyödyntämistä. Tuskin tuohon samalle kartalle mahtuu, mutta erillisenä karttana voisi olla hyvinkin mielenkiintoinen.

Anonyymi kirjoitti...

Olisi myös kiva jos rekisteröityneet käyttäjät voisivat siirtää hälytyspallukan oikealle suunnalle esim. kaupunginosan tarkkuudella jos tieto hälytyksen suunnasta saadaan...

Rampe kirjoitti...

Tämäkin on hyvä idea. Tarkoituksena onkin ollut antaa mahdollisuus tarkemman paikan määrittelyyn esimerkiksi kun uutiset tarkentuvat. Nämä näkyisivät myös kartassa jotenkin eri tavalla, jotta tiedetään sijainnin olevan tarkka.

Anonyymi kirjoitti...

Semmonenki ois kiva että hälytysääni ''tööttäisi'' lahden kaikki hälytykset ja sitten hollolan palohälytykset. Olisiko se mitenkään mahdollista??

Rampe kirjoitti...

Hälytysääni tööttää nyt kaikille niille paikkakunnille, joiden väri on määritelty. Eli joko profiililla, etäisyys-määrittelyllä tai osoiteriville rakennetulla "näkymällä". Ohjeita ja UKK -kohdassa kerrotaan miten osoiterivin näkymä rakennetaan.
Vai tarkoitatko että saisi tehtävätyypeittäin määriteltyä äänen?

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi varmaankin tarkoittaa tälläistä; Lahden kaikki hälytykset ja sitten hollolasta vain palohälyt.
Nimittäin jos lahden yksiköt lähtee hollolan palohälyille.