1.11.2007

Tilannekatsaus

Viime päivinä viranomaisten listat ovat kärsineet teknisistä ongelmista, jotka heijastuvat suoraan Tilannehuoneen sisällön päivittymiseen. Lista sekä kartta päivittyvät hitaasti. Samaan aikaan myös Tilannehuoneen palvelin kärsii lievästä hitaudesta, jonka syy on toistaiseksi tuntematon.

Positiivisena uutisena Tilannehuone on saanut ns. media statuksen, joka mahdollistaa tarkempien tietojen saannin sekä nopeuttaa tiedotusta.

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miksei "Tilannehuone.fi" tietoja ole useammista hälytyksistä?

Rampe kirjoitti...

Emme ole, ainakaan vielä, lähteneet soittelemaan uutisten perään, esimerkiksi hätäkeskuksista. "Omat" uutisemme kuitenkin kirjoitetaan Pelastustoimelta saatujen tietojen pohjalta.
Kaikkiin tehtäviin tuskin koskaan saadaan lisätietoa, mutta nyt lisätieto saadaan isompiin onnettomuuksiin nopeammin.

Anonyymi kirjoitti...

Lisätiedothan ovat käyttäjien aktiivisuudesta kiinni, mutta myös tietysti ylläpidosta. Aina ei julkaista lisätietoja vaikka niitä ilmoitetaan sinnepäin (myös lehdessä olleita tietoja). Itse koitan laittaa tietoja jos vain jostain olen jotain lukenut (tai muuten tiedän). Samoin kuin laitan välillä paikkatietoja jos lisätietojen ilmoittaja ei niitä ole jaksanut laittaa ja ne uutisessa kuitenkin ovat.

Olisi kuitenkin hyvä jos ylläpito ilmoittaisi jonkin linjauksen miten nuo lisätiedot halutaan ilmoitettavan, koska välillä linjana oli että uutista lyhennettiin rankastikin ja välillä taas lehtitiedon lyhennelmää on laajennettu lainaamalla linkissä ollut lehtitieto kokonaan.

Rampe kirjoitti...

Hei,
kyllä kaikki lehdistä saadut lisätiedot julkaistaan. Jos jotain on jäänyt puuttumaan, on kyseessä todennäköisesti inhimillinen erehdys (painettu epähuomiossa poistoa liian nopeasti tms). Sama koskee paikkatietoja, varsinkin jos jo uutisessa se mainitaan.
Ainoa asia, joita olemme alkaneet rankalla kädellä karsia, ovat selvät keikkaviestit sekä liian yksityiskohtaiset tiedot ollakseen "ulkopuolisen" antamia.
Myös pelkät "x11 ja x13 nähty lähtevän tallista" jätetään julkaisematta. Paikkatiedot pyrimme julkaisemaan vaikka mitään varsinaista lisätietoa ei edes olisi saatavilla.

Edelleen pohjimmaisena ajatuksena on, että uutisista lainatut uutiset lyhennetään/referoidaan. Ohjeistuksesta huolimatta tapoja on yhtä monta kuin ylläpitäjiäkin.

Pahoittelen, jos olet saanut vaikutelman että olemme ruvenneet laiskoiksi. Pistän viestin eteenpäin muulle ylläpidolle.

Rampe kirjoitti...

Unohdin mainita, että jos lehtiuutisen perästä on jäänyt lähde/linkki puuttumaan, voi sekin olla syy jättää julkaisematta.

Anonyymi kirjoitti...

Porissa paloi viime yönä 13.11. betoniasema ja vahingot ovat tuntuvat. Sammutustyötä haittasi aseman korkeus, palon koska aseman yläosa paloi soihtuna palokunnan saapuessa paikalle. Hälytys ei näy listalla.

Rampe kirjoitti...

112info on jälleen jumissa, joten tehtävät eivät ole päivittyneet koko yön aikana. Prontosta näemmä tulee, mutta melkoisella viiveellä. Oletan että homma alkaa taas toimimaan kunhan ihmiset saapuvat työpaikoilleen.

Anonyymi kirjoitti...

Ei ehkä aiheeseen liittyvää mutta.. miksi esim. kaikki kirjaukset Akaasta näkyvät listalla kahteen kertaan?

Rampe kirjoitti...

112info ei "vielä" tunnista Akaata oikein kunnolla, sieltä tulee tuo tyhjä paikkakunta. Pronto taas on tässä älykkäämpi ja tuo paikkakunnan mukanaan.

Anonyymi kirjoitti...

Mitäs sanoisit tuollaiseen ehdotukseen että paikkatarkennus olisi kaksivärinen. Eli nykyisen lainen kirkkaan punainen silloin kun osoite on melko tarkkaan tiedossa (katutasolla) ja vaaleamman punainen silloin kun paikka tiedetään kylätasolla. Tuli vain mieleen tuosta yhdestä Vammalan hälytyksestä joka oli oikeasti ollut Suodenniemellä, noin 50 kilometrin päässä kuntakeskuksesta. Laitoin sitten paikkaehdotuksen vain Suodenniemen entisen kuntakeskuksen päälle.

Rampe kirjoitti...

Pahoittelen, että vastaan vasta nyt. Ihan hyvä idea, rupeamme tutkimaan mahdollista toteutusta.