2.3.2009

Tervehdys

Ei, emme ole unohtaneet blogia vaikka hieman hiljaiseloa onkin viimeaikoina ollut havaittavissa.

Vuosi 2009 on pyörähtänyt käyntiin melko hyvin Tilannehuoneen kävijämäärien osalta. Heti vuoden ensimmäisenä päivänä rikoimme maagisen 50 000 käyntikerran rajan, kävijöitä oli päivän aikana 50 007. Vertailukohdaksi otettakoon vaikkapa 1.1.2008, joilloin käyntejä kertyi "vain" 30 070. Muutenkin sivustomme kävijämäärät ovat olleet tasaisessa kasvussa koko viime vuoden. Nämä tiedot perustuvat Google Analyticsin tietoihin, eivätkä välttämättä ole täysin tarkkoja.

Mitäs sitten itse hälytyslistaan ja -karttaan tulee. Vuodenvaihteessahan Suomessa tapahtui suuri määrä kuntaliitoksia, vanhoja kuntia katosi, uusia tuli tilalle, jotkin vain yhdistyivät toiseen kuntaan. Miten tämä sitten listalla näkyy? Ensinnäkin kuntauudistuksia ei ole ilmeisesti vieläkään päivitetty viranomaisten 112info -tietojärjestelmään, vaan sieltä saaduissa tiedoissa näkyy vielä vanha kunnan nimi. Toisaalta taas Pronto -tietojärjestelmän tietoihin uudet kunnat ovat rekisteröityneet. Tästä syystä listalla saattaa näkyä kaksi hälytystehtävää samaan hälytykseen, vanhalla ja uudella nimellä.

Myös Pronto -tietojärjestelmä on kokenut pienoisen muutoksen. Ennen Pronton kautta tulevat tehtävät näkyivät listalla vasta, kun pelastustoimenjohtaja tai muu viranomainen oli kirjannut kyseisen hälytyksen suoritetuksi. Nykyään kaikki tehtävät tulevat Prontoon melkein reaaliajassa, entisen, jopa tuntien viiveen sijaan.

Ehkäpä tässä oli tärkeimmät kuulumiset tällä hetkellä. Sivuston kehitys jatkuu edelleen ja kaikki ideat, toiveet ja kommentit ovat tervetulleita!