24.5.2007

Uusia ominaisuuksia Hälytyslistaan

Hälytysääni

Valikkoriviltä voi nyt valita hälytysäänet käyttöön. Ominaisuus toimii siten, että valitun paikkakunnan ja alueen sisälle tulevista kaikista hälytyksistä tulee pieni ääni ja keskisuurista/suurista hälytyksistä huomattavasti äänekkäämpi ilmoitus. Myös profiilia käyttävät sekä osoiteriville näkymänsä rakentaneet saavat äänihälytyksen käyttöön lisäämällä osoitteen perään &beep=true (eli esimerkiksi http://www.kumiankka.net/halytys.php?profiili=kissa&beep=true tai http://www.kumiankka.net/halytys.php?Pori=red&beep=true).
Hälytysäänet toimivat vaikka selain olisi pienennettynä tehtäväpalkkiin.

Muuttuneet hälytykset

Hälytys voi muuttua ensitiedoista. Esimerkiksi automaattihälytykseen lähtenyt yksikkö voikin havaita rakennuksen olevan oikeasti tulessa. Tällöin paikalle tarvitaan lisää sammutusyksiköitä ja tehtävän nimike muutetaan.
Esimerkkikuvassa voisi olla kyseessä esimerkiksi piippaava palovaroitin kerrostalossa. Kohteen luonteen vuoksi (kerrostalo) paikalle hälytetään paljon sammutusyksiköitä, mutta perillä havaitaan syyn olevan pohjaan palanut ruoka. Nyt lista näyttää nämä muutokset. Tehtävän alapuolella näkyy pienellä tehtävänimike, jolla hälytys on tullut. Jos jostain syystä tämä ominaisuus halutaan pois käytöstä, tulee osoiterivin perään lisätä "&muutos", ilman lainausmerkkejä.

15.5.2007

Jpg-kartta



Hälytykset Lounais-Suomessa viimeisen 7 vrk:n ajalta (päivittyy 20 min välein).

Testiversio päivittyvästä jpg-kuvasta, jonka voi laittaa kumiankka.net:n ulkopuolisille sivuille.

Voit lisätä ylläolevan kuvan sivuillesi esimerkiksi näin:
<a href="www.kumiankka.net"><img src="http://www.kumiankka.net/halytys/testi/kartta-esim.php"></a>

9.5.2007

Ideoita ja suunnitelmia

Karttaan ja listaan mietitään koko ajan uusia hyödyllisiä ominaisuuksia. Tällä hetkellä tehtävien/mietittävien asioiden listalta löytyy:

  • Yksittäisen hälytyksen muutoshistoria (esim. automaatti muuttuu suureksi paloksi jne.)
  • Paikkakunta/aluekohtainen RSS-syöte
  • Hälytysääni, kun tulee omat kriteerit täyttävä hälytys
  • Päivittyvä "kuvakaappaus" (jpg-kuva) kartasta, jonka voi laittaa omille sivuille
Kommentteja? Toivomuksia?

4.5.2007

Hälytyskartan koordinaateista

Osalle kävijöistä tuntuu olevan vieläkin epäselvää tekniikka, jolla hälytykset piirretään kartalle. Jatkuvasti saa lukea eri foorumeilta kritiikkiä, kun rakennuspalon ikoni osoittaa keskelle järveä tai sivua päivittämällä ikonin paikka muuttuu.
Ongelma on siinä, että tarkkaa koordinaattitietoa ei ole saatavilla. Pelastustoimi.fi:n sivuilla on tarjolla koordinaatit GeoRSS-syötteenä, mutta nämä osoittavat samalla tavalla kunnan keskipisteeseen kuin Kumiankankin koordinaatit, lisäksi Pelastustoimen lista ei sisällä lainkaan Pronton tehtäviä. Eli ikonit piirretään kartalle paikkakunnan nimen perusteella, tämän lisäksi ikoneihin lisätään satunnaisuutta jotta kuvakkeita ei kasautuisi päällekäin.

Niin kauan kuin joudumme tyytymään nykyisellään tarjolla olevaan tietoon, ei tarkempaan yksinkertaisesti pystytä. Toisaalta, tarkempi paikkatieto toisi mukanaan merkittäviä yksilön suojaan liittyviä ongelmia.

3.5.2007

Blogi avattu

Avattu blogi kumiankka.net:n hälytyslistaan ja hälytyskarttaan liittyvien asioiden tiedoitukseen. Blogi tulee olemaan pääasiallisesti tiedoituskanava, jossa kuitenkin pyritään luomaan vuorovaikutusta käyttäjien ja ylläpidon kanssa, mm. keskustelemalla uusista ominaisuuksista ja tapahtumista.

2.5.2007

Hälytyshistoria









Hälytykset viimeisen 10 viikon ajalta. Päivittyy automaattisesti.